2011. július 31., vasárnap

Balla Vilmos: A kávéforrás - Jelenlegi ára: 3 190 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A kávéforrásA könyv listaára: 3990 Ft. Leírás:
Az egyetemi kurzus kávéház nélkül olyan, mint egy festmény árnyék nélkül, sőt megesik néha, hogy az egyetem az árnyék és a kávéház a kurzus. Én mielőtt a világ (ami az én tollamon Magyarországot jelenti) tudomást vett rólam, tudományos egyetemi tanulmányaim mellett elvégeztem négy kávéházi elemit is. Hála Isten, ezt alaposabban, mint az egyetemet - emlékszik vissza hajdani ifjúságára Balla Vilmos, a századforduló és a Horthy-korszak jeles gazdasági újságírója, aki kávéházi tanulmányainak diplomamunkájaként 1925-1926-ban a Pesti Hírlap hasábjain adta közre a régi budapesti kávéházakról szóló cikksorozatát. Ezt aztán összegyűjtve a következő évben két ízben is megjelentette. Most az olvasók a második kiadás eredeti ízeiben meghagyott, csupán a nyilvánvaló hibáktól megtisztított szövegét vehetik kézbe az abban nem szereplő kiváló archív felvételek, metszetek kíséretében, Saly Noémi jegyzeteivel és utószavával. Az alcím - régi pesti kávéházak legendái - mindennél beszédesebb. Balla Vilmos ugyanis igazi csevegő, aki mindenkiről és minden helyszínről tud valamit, olyan érdekes alakokat léptet föl, akikről gyakran kénytelen bevallani a jegyzetíró, hogy keveset vagy semmit sem talált róluk. Balla Vilmos könyve azonban nem csupán várostörténeti legendáriumként érdekes, de kiválóan érzékelteti, hogy a kávéház nem közönséges vendéglátóipari egység, hanem valóságos intézmény, a negyedik hatalmi ág, a sajtó háttérműhelye volt. Ezt olvassuk pl. a hivalkodóan elegáns, Kerepesi úti (ma Rákóczi út 17. ) Balaton kávéházról: A zsurnaliszták, tekintet nélkül lapjuk pártállására és tekintet nélkül főleg egyebekre, egymással évődve körülülnek egy hosszú, illetőleg összetolt asztalt, amelyen az elnöklő Lenkey Gusztáv, a Pesti Hírlap mai felelős szerkesztője, sikeresen őrködik a hírlapírói presztízs és kollegialitás fölött. Az országgyűlési filiálé-nak sok kültagja is volt: a közönség tömegesen kereste föl a kávéházat, főleg izgalmas napokon, hogy első kézből informálódjék a helyzetről. Bársonyszékek nem voltak. De azért sok miniszter itt bukott meg a Balatonban. Az ínycsiklandó, krémszínű lapokra nyomott kiadvány a századforduló művelődéstörténete, kávéházi kultúrája iránt érdeklődők számára valóságos kézikönyv. ISBN: 978-963-9870-03-1A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 190 Ft

Az aukció vége: 2011-08-05 16:20
. Balla Vilmos: A kávéforrás - Jelenlegi ára: 3 190 Ft